Förljugen och förslagen

oktober 5, 2010

Per Schlingmann, PR-geniet som tycker att politik bör krängas som pyttipanna, överger tjänsten moderaternas partisekreterare. I stället tillträder Sofia Arkelsten, vars förhållningssätt till politiken tycks vara likadan: förljugen men förslagen. Hennes merit är att ha lyckats göra moderaternas sämsta gren – miljöpolitiken – till något av en valvinnare. Inte genom att förända sakpolitiken. Nej, moderaterna vill fortfarande bygga motorvägar och satsa på flyget och har fortsatt pinsamt låga ambitioner för utsläppsminskningar. Den moderatledda regeringen är fortfarande den sämsta på miljöområdet i modern tid enligt Naturskyddsföreningen.

Men på något sätt har Sofia Arkelsten lyckats övertyga väljare om att moderaterna har en bättre miljöpolitik än de rödgröna. Och i en mening stämmer det ju. Med Arkelsten vid rodret behöver inte miljöpolitiken kosta något. Hon försäkrar oss att allt kommer att ordna sig, shoppingrundan fortsätter som vanligt, inga skatter behöver höjas, inga jobbiga omställningar genomföras. Alla som är någorlunda insatta vet ju att resonemanget inte håller ihop: En riktigt omställning kommer dessvärre att kräva vissa uppoffringar, eller i alla fall förändringar. Sofia Arkelstens sanna bedrift är därför att lyckas kombinera denna strutsattityd med att upprätta något slags moderat trovärdighet i sakfrågan och därmed få de rödgröna att framstå som trista olyckskorpar. Och jag tror att hon har lyckats genom att vara insatt, engagerad och ge ett sympatiskt, ödmjukt intryck.

Att lyckas saluföra moderaternas betongpolitik som grön ÄR verkligen en bedrift och nu belönas hon av partiet. Det parti som kommer undan med att kalla sig ”arbetarparti” när de sänker skatter för de rikaste och att säga sig värna välfärden när de utförsäkrar svårt sjuka ser givetvis ett stjärnskott i Arkelsten.

Annonser

2 svar to “Förljugen och förslagen”

  1. Martin Saar Says:

    Visst har Sofia A talang, egentligen borde Joe Labero dra öronen åt sig. Han har fått en svår konkurrent.

  2. Rehnbergh Says:

    Ja,

    fröken Sten Arkels lika stora ignorans som arrogans under Riksdagsseminariet om utsläppskvoter härförleden i våras har gått till historien; hon ignorerade helt enkelt att svara på frågor vars svar hon antingen inte ville tillkännage publikum eller faktiskt ej ens hade ett svar på; och alla vet att en mållös politiker är en dåligt påläst politiker!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: