Lovande start för Dagens Arena

maj 29, 2010

För någon vecka sedan var det premiär för Dagens Arenas satsning på att bli en daglig tidning på nätet, och jag tycker att det ser riktigt lovande ut. Det började ju redan för flera år sedan med en daglig ledarsida som alltid är läsvärd. Nu läggs även nyheter ut, mest i form av länkar till olika delar av nätet. Riktigt lyxigt för en nättidning är att den utbyggda redaktionen också har resurser till att skriva egna reportage.

Redan har flera riktigt intressanta reportage publicerats. Missa inte tidigare Arbetaren-medarbetarens Mikael Färnbos jobb om spelet bakom avtalsrörelsen eller det om Peak Fosfor – den första utförliga artikeln i svensk press som jag har läst om denna ödesfråga.

En viktig fråga för Dagens arenas framtid blir hur fritt de kan förhålla sig till LO, som står för en stor del av kulorna. Att ett annat reportage lyfter på några stenar i frågan om arbetarrörelsens stöd till svensk vapenexport tycker jag dock bådar gott även i den frågan. Kanske LO har lärt sig att tidningsredaktioner funkar bäst om de känner stark autonomi från ägare och intressenter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: