Slutreplik från gamla Arbetaren

maj 20, 2010

I dagens Aftonbladet svarar sex fd ArbetarenarbetareMattias Petterssons påhopp häromdagen. Det är en välformulerad liten drapa – som givetvis har stöd även av de övriga undertecknarna av den första artikeln – som ställer MP:s historierevisionism på fötter igen. Jag blir personligen stolt och lite rörd över att mitt och Rebecka Bohlins redaktörskap lyfts fram som proffsigt och demokratiskt (även om jag hade läst repliken innan den gick i tryck har jag inte varit med och skrivit den, kan tilläggas). Detta var (antar jag) slutreplik i Aftonbladet, men debatten lär fortsätta internt och kanske även här på bloggen. Vårt farväl till Arbetaren har blivit något mer utdraget än planerat.

UPPDATERING: Den här fina krönikan av Mats Deland var tänkt att bli hans sista på ett tag i Arbetaren Zenit, men publicerades aldrig genom ett missförstånd.

Annonser

4 svar to “Slutreplik från gamla Arbetaren”

 1. erik Says:

  ”För det första: Arbetaren har historiskt betraktat arbetaren – människan – som något mer än bara sitt jobb. Det har inneburit att vi ständigt bevakat fackliga frågor, men även annat. Exempelvis har vi på senare år menat att klimatet är en ödesfråga för mänskligheten, i synnerhet för alla de egendomslösa i hela världen som drabbas värst (medan de egendomsstinna skapat problemet). Nu gäller att klimatfrågan inte hör hemma i Arbetaren, eftersom den inte handlar om facklig kamp. Det hela är mycket enkelt: vi som gjort Arbetaren tidigare har ansett att klasskamp och solidaritet gäller mer än enbart det som händer inne på arbetsplatserna.”

  Men är det här argument ni ska föra gemntemot MP i aftonbladet, eller i talarstolen på SACs kongresser?
  Det spelar ju ingen roll ifall ni ”har rätt” i att miljön är en viktigt klasskapmsfråga, man kan ju inte köra över demokratiska beslut bara för att man tycker sig veta bättre än majoriteten som fattade beslutet.

  • Anton Nilsson Says:

   Jo om de fattade demokratiska besluten bryter en frihetlig demokratisk tradition så bör man göra det

 2. Satan Says:

  Det som händer på Arbetaren är bara toppen på ett isberg. Jag har just blivit avstängd från socialism.nu för att jag försvarat Lars Vilks och hans teckningar. (Jag gjorde en egen teckning också.) Yttrandefriheten måste värnas till varje pris!

  // Satan a.k.a. bibelbajs

 3. Jacob Says:

  Undrar hur länge det dröjer innan Arbetar har typ lika många prenumeranter som Direkt Aktion. Då har de sannerligen lyckats!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: