Hur mycket fuskar F-kassan?

mars 9, 2010

Förlåt en okunnig, men om över fyra procent av Försäkringskassans utbetalningar är ”felaktiga” – i hur många procent av besluten gör Försäkringskassan fel åt andra hållet och avstår från rättmätiga utbetalningar? Alltså, eftersom det enligt gängse terminologi alltid är fusk att göra ekonomisk vinning på ett felaktigt beslut: Hur mycket fuskar F-kassan? Det borde någon också räkna på, tycker jag.

Och hur blev det så att att vi som nyhetsläsare och medborgare nuförtiden förväntas kännas större upprördhet över felaktiga utbetalningar från staten än över om människor som du och jag drabbas av felaktiga beslut och därmed inte får ur den sjukpenning, till exempel, vi så väl behöver och har rätt till? En individ drabbas värre av felaktiga beslut än staten, ändå presenteras nyheten som att vi ska känna mer sympati för våra förslösade skattepengar än för människor.

Den opinionsförändringen är en större seger för Alliansen än valet 2006.

Skrivet:
DN, SVD

Annonser

2 svar to “Hur mycket fuskar F-kassan?”

  1. Sven Tycker Says:

    Vi kan lägga till förmåner som folk inte vet om och inte söker. Jag tror att ”för lite siffran” är minst lika hög.

    Dessutom såg jag att en hel del miljarder av de 16 miljarderna var sjukpenning och sjukersättning som betalts till sjuka som ”kanske” hade kunnat göra något annat jobb istället. Att det jobbet inte finns, eller dom inte hade fått det eftersom dom är svårt sjuka tas det ingen hänsyn till.


  2. Om FK gjort ett fel och betala ut för lite SGI så ändrar sig aldrig. De ljuger skaffar falska intyg och deras gäng processjuridiska varka grupp i Stockholm utbildade jurister som fastnad på FK. Det enda roliga dom har att till varje pris vinna varje mål. Sedan förvaltningrätten då ha man den och FK mot, själv får man ingen hjälp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: