Arbetaren förr och nu

februari 22, 2010

Fick tips om den här länken. Per Wirtén har noterat att jag skrev om lönerörelsen i Flamman i stället för som brukligt i Arbetaren.

Det har länge gått elaka rykten om Arbetarens nya chefredaktör Mattias Pettersson och hans leninistiska hemligheter. I värsta fall är Arbetarens gamla frihetliga tradition på väg mot slutet. Det vore tragiskt. Men det verkar illa. Att Rikard inte skriver i Arbetaren (är han i blockad av politiska skäl?) är ett tecken.

När det nu förs på tal får jag bekräfta att jag för närvarande är satt i blockad av Arbetarens nya ledning, men vad jag förstår är det inte av politiska skäl.

I bloggpostens kommentarer pågår även en liten debatt om Arbetaren förr och nu. Själv tycker jag inte att det är någon större skillnad på innehållet, inte än i alla fall. Tidningen har fortfarande stor bredd och håller hög kvalité.

Annonser

13 svar to “Arbetaren förr och nu”

 1. Per Says:

  Vad menar du med att du är satt i blockad? Är inte du tjänstledig? Och vart får Wirtén fått leninist svamlet från?

 2. Per Says:

  Om du sagt upp dig vad menar du då med blockad? Att de tackar nej till texter betyder väl ingenting? Sluta sprida rykten och acceptera att du inte längre arbetar på Arbetaren!

 3. Per Says:

  Inte får? Det e ju bara ordlekar du kör med. Det är inte längre en självklarhet att dina texter kommer med i tidninen, inget konstigt med det.


  • Det är klart att jag kan bli refuserad som alla andra, men vad jag fick veta var att texter av mig inte ska publiceras tills vidare, oavsett dess innehåll, brister eller förtjänster. Det är nu inget olagligt i det, de har ju rätt att ta in vilka skribenter de vill. Men lite märkligt är det, tycker jag.

 4. Per Says:

  Okej. Men du skriver själv att det inte är av politiska skäl så då blir ju blockad ett lite starkt ord. Sen undrar man var Wirtén får sina leninistdrömar från?

 5. Jone Källsäter Says:

  I mina ögon är ordet ”blockad” helt rimligt om det är så som Rikard beskriver det. Varför anstränga sig och hitta en mildare valör? Vill Arbetaren av något skäl inte publicera en viss skribent, oavsett texternas inehåll och kvallitét är det väl just en ”blokad” eller ”svartlistning” som pågår?

  Ibland kan det finnas skäl till en blockad. Då är det inga problem att stå för det i en offentlig diskussion.

  Jag ser Rikards ekonomiska analyser som en av vänsterns vassaste. Jag tror att Arbetaren förlorar på att inte publicera dem hos sig.

 6. Per Says:

  Problemet är att i sammanhanget, framförallt genom att Wirtén har rört ihop saker och ting, så framstår det som att det är den nya chefredaktören som har bojkottat Rikard. Det är olyckligt för då framstår det ju som att det är den nya redaktionsledningen som kör med fullspel. Om man går ut med att man är satt i blockad så får man ju vara tydlig med vem som satt en i blockad och varför. Annars bidrar man bara till misstänkliggörandet av fel personer. Det kanske stämmer att Rikard är satt i blockad men det intressanta blir ju då varför och vilka som tagit det beslutet.


  • Per, det var inte jag som gick ut med att jag var satt i blockad. Efter att det spridits rykten om det på socialism.nu och efter att Wirtén spekulerat om det så bekräftade jag att så var fallet. Märkligt nog har jag bara fått indirekta och vaga besked om orsaken till att Arbetaren har upprättat blockaden (om det nu är rätt ord, det var inte jag som hittade på det heller), och jag vill inte spekulera i orsaken offentligt.

 7. Röda Linjen Says:

  Har du verkligen ingen aning om varför du blir behandlad så här?

 8. Sven Says:

  Det är djupt tragiskt det här som händer med Arbetaren.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: